_

کارخانه solo

_

معرفی کارخانه solo چک :

ساسیس (susice) شهری در جمهوری چک است که به نام شهر کبریت معروف است. رودخانه اوتاوا (otava river) از این شهر عبور میکند. ساخت کبریت در این شهر توسط وژتک شینوست (vojtech scheinost) آغاز شد

وی در سال ۱۸۱۴ در شهر ساسیس متولد شد. در سال ۱۸۲۶ در زمینه نجاری در شهر وین به تحصیل پرداخت. پس از اتمام تحصیلش در وین نزد شخص شیمی دانی بنام رومر (Rohmer) در زمینه تولید چوب کبریت مشغول به کار شد. در این زمان او با ماریا اوربانکووا (maria urbancova) که خدمتکار رومر بود آشنا شد.

شینوست در راستای همکاری هایی که ماریا در تولید کبریت با او داشت، فرمولهای شیمیایی محرمانه تولید فسفر را در اختیار وی قرار داد و در طی این همکاری ماریا با فن آودی ساخت چوب کبریت آشنا شد.

در سال ۱۸۳۹ شینوست و ماریا وین را ترک کردند و به شهر ساسیس رفتند. در اکتبر همان سال شینوست درخواست تاسیس کارخانه کبریت را ارائه داد. بعلت کم بودن سرمایه او مجبور شد با یک شرکت تجاری به نام فورت (furth) شریک شود و نهایتا ۵ دسامبر سال ۱۸۴۰ موفق به اخذ مجوز تولید کبریت شدند.

تا سال ۱۸۴۴ در یک مکان استیجاری اقدام به تولید کبریت نمودند. در این سال با توجه به توسعه تولید نیاز به فضای گسترده تری داشتند و تصمیم به ساخت کارخانه متعلق به خود را گرفتند.

در ۲۶ سپتامبر سال ۱۸۴۹ برنارد فورت (bernard furth) فوت کرد و اختلافات شینوست و فورت ها آشکار شد و شینوست تصمیم گرفت راهش را از خانواده فورت جدا کند. او کارخانه خود را تاسیس کرد. این کارخانه بنام کارخانه بالا (upper factory) وژتک شینوست معروف بود.

در دهه نود از قرن نوزدهم صنعت کبریت به سرعت در اروپا رشد کرد به صورتی که تنها در چک ۲۰ کارخانه بزرگ کبریت بوجود آمد البته در کنار آنها صدها کارگاه کوچک کبریت سازی نیز وجود داشتند که محصولات آنها ارزانتر و با کیفیت پایین تری بودند.

رقابت بر سر قیمت بسیاری از کارخانه های کبریت را به تعطیلی کشاند. برای جلوگیری از این روند صاحبان کارخانجات بزرگ اقدام به ادغام کارخانجات و شراکت کردند. این عامل باعث شد شینوست و فورت ها اختلافات را کنار بگذارند و این دو کارخانه به همراه پنج کارآفرین اتریشی و مجارستانی دیگر کارخانه solo را با مرکزیت وین راه اندازی کنند.

پس از جنگ جهانی اول شرکت به سمت اتوماتیک کردن خطوط تولید خود پیش رفت. کارخانه به دو بخش تقسیم شد: بخش چکسلواکی و بخش اتریش. پس از این تقسیم بندی شرکت دچار مشکلاتی شد و مجددا مجبور به ادغام کارخانه در چکسلواکی شد. شرکت تا سال ۱۹۳۸ به همین منوال به فعالیت ادامه داد. در این سال با توجه به شرایط سیاسی، شرکت بخشی از کنسرسیوم شیمیایی شد و در کنار تولید کبریت به تولید محصولات دیگر نیز پرداخت.

پس از جنگ جهانی دوم شرکت بین المللی شد. با توجه به تصمیمی که در سال که در سال ۱۹۴۶ گرفته شد تولید کننده بین المللی سولو شروع به فعالیت کرد. دفتر مرکزی در ساسیس بود و دفتری در پراگ داشتند. کارخانه هایی در شهرهای لیپنیک (lipnik) و بکوو (becvou) نیز داشتند.

در طول سالها شرکت توسعه پیدا کرد و بطور پیوسته شیوه تولید را مدرنیزه میکرد. در ابتدا از روش hering 313 و سپس روش hering 317 و در نهایت روش arenco kl-4 در سال ۱۹۷۹ بهره برد. این روش هم اکنون هم در بسیاری از نقاط جهان مورد استفاده می باشد. این فن آوری باعث شد بتوانند روزانه ۱۰۰ میلیون چوب کبریت توبید کنند. و بدین ترتیب صادرات به اکثر کشورها شکل گرفت.

در سال ۱۹۹۶ با خصوصی شدن شرکت تغییرات دیگری در شرکت رخ داد و این شرکت با نام solo sirkarna تغییر نام داد و همچنان به توسعه خطوط تولید خود ادامه داد. خط تولید کبریتهای آشپزخانه و شومینه راه اندازی شد و در سال ۲۰۰۶ بیش از ۴۰۰ میلیون قوطی کبریت به کشورهای مختلف صادر شد.

از سال ۲۰۰۷ با ورود تولید کنندگان کبریت از کشورهای آسیایی مانند پاکستان هندوستان و چین، بازار صادرات کبریت کاهش یافت و در سال ۲۰۰۷ تنها ۵۰ میلیون قوطی کبریت توسط سولو تولید شد. نهایتا در سال ۲۰۰۸ سولو تولید کبریت را متوقف و در زمینه تجارت به ادامه فعالیت پرداخت. در سال ۲۰۰۹ خط تولید کارخانه به هندوستان منتقل شد.

آدرس سایت www.solo.cz

کبریتها کوچک با آتشزنه لانه زنبوری

کبریتهای کوچک با آتشزنه کامل

کبریتهای آشپزخانه DZ 240

کبریتهای بلند DZ 60

کبریتهای جیبی DZ 100

کبریتهای سیگار

کبریت روشن کردن شمع ۹ سانتی ZED 45

کبریت شومینه ۲۰ سانتی KR 40

کبریت شومینه ۲۸ سانتی KR 60

کبریت شومینه ۱۷ سانتی KR 100

https://zpravy.aktualne.cz/solo-moving-match-production-from-cr-to-india/r~i:article:619327/?redirected=1511948490

طرحهایی از لیبلهای ساخت solo در اتریش

 

تنظیم و گردآورنده : مهندس کسری چگینی

No comment

دیدگاهتان را بنویسید